SharePoint 2010 / 2013 Product Configuration Wizard Error – Document-Conversion Services – Event ID 104 – An exception of type System.ServiceProcess.TimeoutException was thrown


Error:

Failed to register SharePoint services.
An exception of type System.ServiceProcess.TimeoutException was thrown. Additional exception information: Time out has expired and the operation has not been completed.
System.ServiceProcess.TimeoutException: Time out has expired and the operation has not been completed.
at System.ServiceProcess.ServiceController.WaitForStatus(ServiceControllerStatus desiredStatus, TimeSpan timeout)
at Microsoft.SharePoint.Win32.SPAdvApi32.StartService(String strServiceName)
at Microsoft.SharePoint.Administration.SPWindowsServiceInstance.Start()
at Microsoft.SharePoint.Administration.SPWindowsServiceInstance.Provision(Boolean start)
at Microsoft.Office.Server.Conversions.LauncherServiceInstance.Provision()
at Microsoft.SharePoint.PostSetupConfiguration.ServicesTask.InstallServiceInstanceInConfigDB(Boolean provisionTheServiceInstanceToo, String serviceInstanceRegistryKeyName, Object sharepointServiceObject)
at Microsoft.SharePoint.PostSetupConfiguration.ServicesTask.InstallServiceInstances(Boolean provisionTheServiceInstancesToo, String serviceRegistryKeyName, Object sharepointServiceObject)
at Microsoft.SharePoint.PostSetupConfiguration.ServicesTask.InstallServices(Boolean provisionTheServicesToo)
at Microsoft.SharePoint.PostSetupConfiguration.ServicesTask.Run()
at Microsoft.SharePoint.PostSetupConfiguration.TaskThread.ExecuteTask()

Solution:

sharepointconfigurationwizarderrorid104

Add a new Dword (32-Bit) key named “AcknowledgedRunningOnAppServer” with value “1” to

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Office Server\15 or 14\LauncherSettings

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Office Server\15 or 14\LoadBalancerSettings

and re-run the configuration wizard.

Advertisements

Sharepoint 2013 / 2010: Setup Mysite – Enable Newsfeed In 7 Steps


1) Create a new web application under http://CENTRALADMIN/_admin/WebApplicationList.aspx to host your mysite.

image

2) Create a site collection unter created web application and choose “My Site Host” under “Template Selection – Enterprise”

image

3) Define a new path “my” under “Central Admin > Application Managment > Managed Paths”

image

4) Enable Self-Service Creation for users and set your defined path “my”

image

5) Define a new permission policy level for site users (Grant – Create Subsites)

image

6) Grant “Profil” permission for “Everyone”

image

7) Configure your mysite settings under “Central Administration > Manage Service Application > User Profile Service Application > My Site Settings > Setup My Sites”

image

Sharepoint 2010 – 2013: Error While Saving A File Via WebDav


Error:

Windows was unable to save all the data for the file \spservername\DavWWWroot\sites\, the data has been lost, this error may be caused by a failure of your computer hardware or network connection pleaset try to save this file elsewhere.

Solution:

Edit “HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\LanmanServer\Parameters”
EnableOplocks REG_DWORD to 0

and restart your server.

Sharepoint 2010/2013 Error: An Error Has Occoured In The Claim Provider


Error:

I got this error while selecting an user with people picker in central admin (FBA configured web application).: “An Error Has Occoured In The Claim Provider”.

Solution:

Make sure that AAM (Alternate Acccess Mapping) of the entered web application and your login link are identical.

Sharepoint 2010: Error While Deploying Custom List Instance Feature


Error:

Error occurred in deployment step ‘Activate Features’: Feature ’00bfea71-d1ce-42de-9c63-a44004ce0105′ for list template ‘100’ is not installed in this farm. The operation could not be completed.

ULS:

Failed to find the list schema for FeatureId ’00BFEA71-D1CE-42de-9C63-A44004CE0105′, list template ID 100. Cannot create list in web “http://” at URL “Lists/”.

<nativehr>0x8107058a</nativehr><nativestack></nativestack>Feature ’00bfea71-d1ce-42de-9c63-a44004ce0105′ for list template ‘100’ is not installed in this farm. The operation could not be completed.

Solution:

Replace your FeatureID in Elements.xml with:

00BFEA71-DE22-43B2-A848-C05709900100

Like this:

<Elements xmlns=”http://schemas.microsoft.com/sharepoint/”&gt;

    <ListInstance

        Title=”CustomList”

        Description=”Desc”

        FeatureId=”00BFEA71-DE22-43B2-A848-C05709900100″

        Id=”B3738CB0-EFE0-4B20-BF50-5D42E637D4EF”

        Url=”Lists/CustomList”

        OnQuickLaunch=”TRUE”